Autoverzekering

Voor een motorrijtuigverzekering met een aantrekkelijke premie en een uitstekende service bent u op het goede adres.

Als het om auto's gaat, heeft ieder zo z'n eigen smaak. De een gaat voor een praktische gezinsauto en de ander heeft een voorkeur voor een sportieve cabrio. Ondanks deze verschillen willen we allemaal hetzelfde: er zeker van zijn dat we onze auto kunnen gebruiken wanneer we hem nodig hebben.

U bent zuinig op uw auto. Het is immers een kostbaar bezit dat u de vrijheid geeft om te gaan waarheen u wilt. Juist daarom is het vreemd dat veel Nederlanders zuinig zijn op hun auto, maar niet op hun autoverzekering! Ze betalen vaak onnodig hoge premies.

Lage premies door concurrentie

In de afgelopen jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Daardoor zijn de premies voor nieuwe autoverzekeringen sterk gedaald. Het kan voor u interessant zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Wij zijn u daarbij graag van dienst. Op basis van wat u belangrijk vindt, vergelijken wij de producten, voorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars.

Autoverzekeringen kennen drie dekkingsvormen:

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid).
  • Beperkt casco (ook wel WA plus, WA extra of WA mini casco genoemd).
  • Volledig casco (ook wel WA casco of all risk genoemd).

Autoverzekering

Vergelijken

WA autoverzekering

Iedereen die een auto bezit, is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. De afkorting WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA verzekering van uw auto dekt de schade die u met uw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt. De minimale dekking bedraagt twee miljoen euro. Laat u iemand anders in uw auto rijden en veroorzaakt die schade, dan wordt dit ook vergoed. Alleen schade aan uw eigen auto wordt niet door de verzekeraar vergoed.

WA + Beperkt casco autoverzekering

Naast uw WA-verzekering kunt u ook kiezen voor een beperkt casco autoverzekering. Een beperkt casco autoverzekering vergoedt bovenop de verplichte WA-dekking ook schade die wordt veroorzaakt door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Heeft u (door uw eigen schuld) schade aan uw eigen auto, dan wordt dit niet vergoed.

ALLRISK AUTOVERZEKERING

De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking van de autoverzekering en wordt ook wel volledig casco genoemd. De allrisk verzekering biedt dekking voor botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. De volledig casco verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto ook als de schade uw eigen schuld is.

Keuzehulp dekking autoverzekering

De dekking die het best bij uw auto past is afhankelijk van de leeftijd en de waarde. Via onderstaande richtlijn kunt u aan de hand van de leeftijd van uw auto ongeveer bepalen welke dekking bij u past:

  • 0 t/m 5 jaar: WA + Volledig Casco (ook wel Allrisk)
  • 6 t/m 10 jaar: WA + Beperkt Casco (ook wel WA plus)
  • Ouder dan 10 jaar: WA